Wil je zelf een solide fundering aanleggen?

Dan is een schroeffundering een uitstekende optie. Een schroeffundering is een eenvoudige en efficiënte techniek die je kunt gebruiken om verschillende constructies te ondersteunen zoals een tuinhuis, terras of een hekwerk. Het mooie is dat je geen uitgebreide bouwkennis of speciale gereedschappen nodig hebt om ermee aan de slag te gaan.

Dus hoe werkt een schroeffundering?

Het principe is eigenlijk vrij simpel. Een schroeffundering bestaat uit een metalen paal met een schroefvormige schacht eraan. Deze schacht heeft bladen of spiralen aan de onderkant die als een schroef funderen. Je draait de paal eenvoudig de grond in, en terwijl je draait, boren de spiralen zichtzelf in de grond en creëren ze een stevige verbinding.

De installatie van een schroeffundering

Om te beginnen, creëer je een gat in de grond met de bijgeleverde piket op de plek waar je de fundering wilt hebben. Dit gat moet ongeveer dezelfde diameter hebben als de schroeffundering. Plaats vervolgens de schroeffundering in het gat en draai eraan met het bijgeleverde gereedschap zodat je voldoende kracht kan uitoefenen. Terwijl je draait, zal de schroeffundering langzaam in de grond zakken en een stevige basis vormen.

Hoe installeer ik
een schroeffundering?

FIRST BASE schroeffundament paalhouder

Schroef + Paalhouder

(voor bijvoorbeeld een overkapping, schuur, pergola en meer)

FIRST BASE schroeffundament montagehoek

Schroef + Montagehoek

(voor bijvoorbeeld een vlonder, tuinhuis, steiger en meer)

Voordelen van een schroeffundering

Het mooie van schroeffunderingen is dat je ze direct kunt gebruiken. Er is geen wachttijd, zoals bij beton, waarbij je moet wachten tot het uithardt. Zodra de schroeffundering op zijn plaats zit, kun je direct verder met de constructie die je wilt bouwen. 

Een ander voordeel van schroeffunderingen is dat ze gemakkelijk te verwijderen en herbruikbaar zijn. Wanneer je bijvoorbeeld besluit je tuinhuis te verplaatsen, kun je de schroeffundering simpelweg uitdraaien en op de nieuwe locatie hergebruiken. Dit maakt schroeffunderingen zeer handig en kosten effectief.

Tot slot bieden schroeffunderingen ook stabiliteit. Ze zijn sterk en kunnen verschillende constructies dragen. Of je nu een klein tuinhuisje bouwt of een vlonder aanlegt, schroeffunderingen kunnen de klus eenvoudig klaren. 

Kortom, schroeffunderingen zijn een goede keuze voor doe-het-zelvers die een solide fundering willen aanleggen. Ze zijn gemakkelijk te installeren, direct te gebruiken en bieden de nodig stabiliteit. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en bouw jouw project op een stevige basis met de FIRST BASE schroeffunderingen.

Klantenservice

Heb je een vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen? Of mail met onze klantenservice. 

Wat vinden andere klussers?

Trustpilot review score
Score 4

Schroefpalen voor vlonder en tuinoverkapping.

Makkelijk om met schroefpalen een basis te leggen voor een goede fundering. Wel zwaar werk.

Datum van ervaring 28 april 2024

Score 5

Goede oplossing voor sterke en snelle fundering.

Snelle levering. Degelijk materiaal. De 80cm-versie was nog net zonder helpende hand in de zware kleigrond te draaien met de meegeleverde draaistang. Wel constant opletten dat de schroefpaal nog steeds loodrecht staat als je hem aan het indraaien bent. Ook vooraf goed nadenken waar de steunpunten moeten komen en hoe en welke constructie je erop gaat bouwen.

Datum van ervaring 24 maart 2024

Score 5

Prima materiaal en zeer snelle levering

Datum van ervaring 12 mei 2024

Score 5

First Base denkt graag mee in oplossingen

Omdat ik onverwachts naar het werk moest, kon ik het pakket niet thuis in ontvangst nemen. Na contact met First Base hebben we een andere afspraak met de vervoerder kunnen maken. Heel fijn meegedacht

Datum van ervaring 30 januari 2024

Score 5

Een aangename ervaring.

Ik bestelde het grondschroeven pakket. Dat ging zeer eenvoudig. De volgende dag al werd alles netjes geleverd, inclusief het extra cadeau waarvan sprake. Een fijne ervaring. Het materiaal ziet er ook zeer degelijk uit.

Datum van ervaring 19 oktober 2022

Bekijk projecten