Schroefpalen en installatie

Hoeveel kilogram kan een schroeffundering dragen?

Dat is afhankelijk van meerdere factoren. In de belastingtabel vind je de waarden van de belastingcapaciteit die zijn vastgesteld in het bodemtype halfvaste leem. De waarden zijn verminderd met een veiligheidsfactor van 35%. Let op: de genoemde waarden zijn een benadering. 

Waarom moet ik voorboren?

Je geeft de schroef hier een kleine voorsprong mee om het in de juiste positie in te draaien.

Hoe lang ben ik ongeveer bezig om één schroefpaal te plaatsen?

Dit is afhankelijk van de bodemsoort, lengte van de schroefpaal en jouw kracht. Gemiddeld duurt dit ongeveer 15-20 minuten.

Hoeveel schroefpalen heb ik nodig?

Het aantal hangt af van het aantal staanders, pilaren of steunpunten van je toepassing. Ook mag de overspanning van bepaalde balken en liggers niet te groot worden om scheuren en breken te voorkomen. Op onze productpagina’s adviseren wij je over de maximale belasting per schroefpaal en mogelijke toepassingen.

Wat is de levensduur van een schroeffundering?

Vele jaren. Je kunt de schroefpalen zelfs hergebruiken.

Heb ik een KLIC-melding nodig?

FIRST BASE Ground Screws is als bedrijf een zogeheten ‘grondroerder’ en daarmee wettelijk verplicht een KLIC-melding aan te vragen alvorens een schroeffundering te plaatsen. De KLIC-melding zit standaard in de offerteprijs inbegrepen als je bij FIRST BASE Ground Screws een projectaanvraag doet. Wanneer je zelf de schroeffundering installeert, adviseren we deze KLIC-melding ook aan te vragen.

Kunnen schroefpalen ook in slappe grond worden gebruikt?

Schroeffundamenten zijn geschikt voor alle bodemsoorten. Afhankelijk van de grondslag/bodemcondities adviseren wij kortere of langere schroefpalen toe te passen. Heb je een toepassing rond het huis in gedachten en twijfel je over de bodemconditie? Raadpleeg gerust onze klantenservice.

Hoe installeer ik de Doe-Het-Zelf schroefpalen?

De Doe-Het-Zelf serie is tot circa 1,5 meter diepte eenvoudig zelf te plaatsen. Dit wordt gedaan met een handmatige indraaisleutel. Bekijk zelf de instructievideo’s.

Voor de zwaardere toepassingen, of toepassingen op zwakkere bodemsoorten, raden wij altijd de PRO-Serie aan. Ook deze zijn (door professionals) zelf te plaatsen mits je hiervoor de juiste elektrische indraaimachines en adapters bezit. Voor montage van onze PRO-Serie kun je een vrijblijvende offerte opvragen via de fundamentwijzer.

Wanneer heb ik een sonderingsrapport nodig?

Heb je voor de bouw van jouw toepassing een vergunning nodig? Dan is een sonderingsrapport altijd nodig. Je kunt dit controleren op de website van de Rijksoverheid. Een sonderingsrapport van de montagelocatie geeft altijd het meest nauwkeurige beeld. Bouw je niet vergunningplichtig? Dan vragen wij middels een online database lokale sonderingen op, nabij de projectlocatie.

Kan ik ook als professional voor een groot project zelf een schroeffundering plaatsen?

Wij hebben meerdere elektrische machines voorradig waarmee een schroeffundering geïnstalleerd kan worden. Mocht je zelf met regelmaat schroefpalen willen plaatsten, is de aanschaf van een elektrische machine zeker interessant. Neem direct contact met ons op over de mogelijkheden.